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Buchbeiträge

2018

Haro, B., Kreyenschmidt, J., Rexroth, A. (2018): Nanomaterialien Verwendung und rechtliche Situation bei Lebensmitteln und Kosmetika. Nanomaterialien in Lebensmitteln und Verbraucherprodukten Anwendungsbereiche, Analytik, rechtliche Rahmenbedingungen Band 24 der Schriftenreihe Gesundheit und Umwelt. ISBN 978-3-942018-62-3.

2016

Albrecht, A., Herbert, U., Heinemann, C.,  Miskel D., Braun, C., Hüwe, S., Zorn, K., Dohlen, S., Zeitz, J.O., Eder, K., Saremi, B., Kreyenschmidt, J. (2016): Effect of varying levels of dietary methionine sources on the quality and shelf life of fresh broiler meat. Proceedings World Poultry Congress, 5-9 September, Beijing, China.

Dohlen S. and Kreyenschmidt, J. (2016): Sustainable Packaging solution to Improve Cold Chain Management in fresh Meat supply Chains. In: China Cold-chain Logistics Development Report.

Mousavi, A. (2016): Optimization of temperature monitoring of non-actively cooled pharma and food supply chains. Abstract in: Herbert, U. & Kreyenschmidt, J. (2016): Cold Chain Management – Temperature controlled Logistic. Proceeding Handbook. Proceedings 6th International Conference “Cold Chain-Management”, 6.–7.06.2016, Bonn, Germany, ISBN-978-3-9812345-2-7.

Klein, D., Maurer, S., Kaul, P., Herbert, U. & Kreyenschmidt, J. (2016): Detection of volatile organic compounds (VOC) during the spoilage of chicken breast filets stored under modified atmosphere. Abstract in: Herbert, U. & Kreyenschmidt, J. (2016): Cold Chain Management – Temperature controlled Logistic. Proceeding Handbook. Proceedings 6th International Conference “Cold Chain-Management”, 6.–7.06.2016, Bonn, Germany, ISBN-978-3-9812345-2-7.

Dohlen, S., Albrecht, A., Braun, C., Brodkorb, F. Fischer, B., Ilg, Y., Kalbfleisch, K., Kreyenschmidt,  M., Lorenz, R., Robers, O., und Kreyenschmidt, J (2016): Entwicklung eines neuartigen kationischen Polymers zur Verzögerung des Frischeverlustes von leicht verderblichen Lebensmitteln. Proceedings GDL-Fachtagung Fortschritte bei konservierenden und antioxidativ     wirkenden Systemen, 14. - 15. Juni 2016, Bonn.

Herbert, U. & Kreyenschmidt, J (2016):  Cold Chain Management – Temperature controlled Logistic.    Proceeding Handbook. Proceedings 6th International Workshop “Cold Chain-Management”, 6.–7.06.2016, Bonn, Germany, ISBN-978-3-9812345-2-7.

Dohlen, S. and Kreyenschmidt, J. (2016): Packaging strategies for chilled meat products – a contribution to a sustainable food production? Proceedings of the 6th International Conference Cold Chain Management, 123-127, ISBN-978-3-9812345-2-7.

2015

Hüwe S., Ibald R., Kreyenschmidt J. (2015): Bewertung der Nachhaltigkeit von Supply Chains kühlpflichtiger Lebensmittel und deren Qualität in Abhängigkeit produktions- und prozessspezifischer Faktoren. In: Bracke, Mamrot, Winzer: Qualitätsmethoden im Diskurs zwischen Wissenschaft und Praxis – Bericht zur GQW-Jahrestagung 2015 in Wuppertal. Shaker Verlag, S. 171-188 (ISBN: 978-3-8440-3351-9). 

Kreyenschmidt, J. (2015): Arbeitsgruppe Cold Chain Management, Universität Bonn. In: Hallier, B. et al.: Food Waste management. Systeme gegen Lebensmittelverschwendung.

2014

Kreyenschmidt, J. (2014). Cold-Chain Management - Temperature control in food chains. In: Qin Yu Ming (Ed.), China Cold-Chain Logistics Development Report. China Fortune Press, Bei Jing, China, pp: 149-158.

Kreyenschmidt, J., U. Herbert, S. Rossaint, Y. Ilg (2014). Cold Chain Management: New packaging concepts to reduce food waste. In: B. Petersen, M. Nüssel, M. Hamer (Eds.), Quality and risk management in agri-food chains. pp: 161-167.

2012

Kreyenschmidt J. (2012)
Reduzierung von Lebensmittelabfällen durch den Einsatz von Zeit-Temperatur Indikatoren. In: Verringerung von Lebensmittelabfällen–Identifikation von Ursachen und Handlungsoptionen in Nordrhein-Westfalen. Studie für den Runden Tisch „Neue Wertschätzung von Lebensmitteln“ des Ministeriums für Klimaschutz, Umwelt, Landwirtschaft, Natur- und Verbraucherschutz des Landes Nordrhein-Westfalen, Hrsg.: iSuN Münster, S. 127-130.

Kreyenschmidt J. & R. Ibald (2012)
Modeling Shelf life Using Microbial Indicators. In: M.C. Nicoli. Shelf life assessment of food. Taylor and Francis, NY, USA, 127-163.

Kreyenschmidt, J. (2012)
Cold Chain Management. In: Behrs’s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft. Behr’s Verlag, Hamburg, Germany, pp. 109-116.

2011

M. Eden, V. Raab, J. Kreyenschmidt, T. Hafliðason, G.Ólafsdóttir, S. G. Bogason (2011)
Continuous temperature monitoring along the chilled food supply chain. In: J. Hoorfar, K. Jordan, F. Butler, R. Prugger. Food chain integrity: a holistic approach to food traceability, safety, quality and authenticity. Woodhead Publishing, Cambridge (ISBN 978 0 85709 068 3).

Ilg, Y.; Lorenz, R.; Kreyenschmidt, M.; Guenter, A.; Boden, I.; Kreyenschmidt, J. (2011)
The action profile of intrinsic antimicrobial polymers at conditions typical for the perishable food chain. Book of Abstracts of the IV International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology (BioMicroWorld2011), Torremolinos, Spain. September 14-16, 2011. 689.

Ilg, Y.; Kreyenschmidt, M.; Lorenz, R.; Zerbe, J.; Kreyenschmidt, J. (2011)
Assessment of sustainable antimicrobial polymers with regard to their applicability in the food chain. Proceedings of the 11th International Congress on Food Engineering and Food – Food Process Engineering in a Changing World, Athens, Greece. May 22-26, 2011, 99-100.

Kreyenschmidt J. (2011)
Immer cool bleiben. Produkt- und prozessbegleitende Qualitätsüberwachung von Kühlketten. DLG Lebensmittel, 6, 12-13.

List, U.; Roissant, S. & J. Kreyenschmidt (2011)
Effect on argon on the quality loss of fresh poultry. In: Proceedings "International Congress of Meat Science and Technology". Gent, 7-12th August 2011. 266.

Raab, V., Ibald, R., Reichstein, W., Haarer, D. & Kreyenschmidt, J. (2011)
Novel solutions supporting inter-organizational quality and information management. In Popov, V. & Brebbia, C.A. (eds.), Proceedings of the Food and Enviroment 2011, 21-23 June 2011, WIT Transactions on Ecology and The Environment, 152, WIT Press, New Forest, UK.

2010

Ilg, Y., Zerbe, J., Lorenz, R., Kreyenschmidt, M., Kalbfleisch, K., Blang, T., Richter, T., Fischer, B., Kreyenschmidt, J. (2010):
SmartSurf – a new class of hygienic polymers. Joint project between research and industry. Proceedings Cold Chain Management 4th International Workshop, pp. 193-194, Bonn, Germany.

Ilg, Y. & J. Kreyenschmidt (2010):
Assessment of surfaces containing silver for the application in household refrigerators. in: Book of Abstracts of the International Conference on Antimicrobial Research, Valladolid, Spain. 3-5 November 2010, p. 205.

Ilg, Y. (2010):
Antimicrobial methods for the use in contact with food
Südwestdeutscher Verlag für Hochschulschriften, ISBN: 978-3-8381-2143-7

List, U.; Petersen, B. & J. Kreyenshcmidt (2010)
Effect of argon-enriched-atmospheres on the spoilage process of modified atmosphere packaged poultry. In: Kreyenschmidt, J., Proceedings of the 4th "Cold-Chain-Management" Workshop, 27.-28.09.2010, Bonn, 57-58.

Mousavi, A.; Kreyenschmidt, J. & B. Petersen (2010):
Anforderungsprofil an ein Prüfsystem zur Temperaturüberwachung in der Pharma Supply Chain. In: Unternehmerisches Qualitätsmanagement - Berichte zur GQW-Tagung 2010, Band 12/2010 erschienen beim Apprimus Verlag Aachen, ISBN 978-3-940 565-57-0, Aachen.

Raab, V., Ibald, R., Albrecht, A., Petersen, B. & J. Kreyenschmidt (2010):
WEB2.0 based Software Solution to support a practical implementation of Time Temperature Indicators in: Proceedings of the 4th International Workshop Cold Chain Management, Kreyenschmidt J (Hrsg.), S. 57-58, Bonn, ISBN-978-3-9812345-1-0

2009

Bruckner, S.; Raab, V. & J. Kreyenschmidt (2009):
Concept for the implementation of a generic model for remaining shelf life prediction in meat supply chains. 6th International Conference Predictive Moldeling in Foods - Meeting Abstracts and Information Booklet, 08th - 12th of September 2009, Washington DC, USA [published on CD]

Popov, V,; Gospavic, R.; Kreyenschmidt, J. & S. Bruckner (2009)
Microbial growth modelling under variable temperature conditions. Environmental Health Risk, Witt Press, Southhampton, 317-326.

2008

Gospavic, R.; Kreyenschmidt, J.; Popov, V.; Haque, N. & S. Bruckner (2008)
Stochastic mathematical model for microbial growth in food under variable temperature conditions using the Monte Carlo simulation. Proceedings: 3rd International Workshop Cold-Chain-Management, 02.-03.06.2008, Bonn, 227-233.

Hilz, Y.; Kreyenschmidt, J.; Smolander, M. & P. Taoukis (2008):
FRESHLABEL: Integrated approaches to enable traceability of the cold chain of fresh, chilled meat and fish products by means of tailor-made Time/Temperature Indicators (TTIs). In: Kreyenschmidt, J., Proceedings of the 3rd International Workshop “Cold Chain-Management”, 2nd-3rd of June 2008, Bonn, pp. 285-289

Kampmann, Y., Bruckner, S.; Kohn, S.; Kloft, K. & J. Kreyenschmidt (2008):
Investigation of microbiological contamination in domestic refrigerators and an analysis of appropriate methods for reduction of contamination in private households. Proceedings of “The International Conference of Refrigeration” IIF, 15th-17th of  October 2008, Poznan, Poland, pp. 309-318

Kampmann, Y.; Kreyenschmidt, J. (2008):
Effect of silver coated refrigerators on food safety and quality during home food storage. International Journal of Medical Microbiology 298S2, p. 61

Kreyenschmidt, J. (2008):
Cold-Chain-Management. Proceedings of the 3rd International Workshop Cold-Chain-Management. University Bonn, 2nd-3rd of June 2008,ISBN 978-3-9812345-0-3

Kreyenschmidt, J. (2008):
Innovative Tools for supporting Cold-Chain-Management. In: Kreyenschmidt, J.,Proceedings of the 3rd International Workshop “Cold Chain-Management”, 2nd-3rd of June 2008, Bonn

Kreyenschmidt, J.; Hansen, T.B.; Kampmann, Y.; Christensen, B.B.; Aabo, S.; Lettmann, T.; Bruckner, S.; Kostov, I.; van Beek, P. & B. Petersen (2008):
Innovative Systems in the field of food quality and safety. In: MUNLV and GIQS e.V.: "from stable to table" Food Safety and Quality in International Food Chains. Technical Reports of the Interreg IIIC Initiative PromSTAP (Promoting the stable to table approach), pp. 152-165

Raab, V.; Bruckner, S.; Beierle, E.; Kampmann, Y.; Petersen, B. & J. Kreyenschmidt (2008):
Generic model of shelf life dynamics in support of cold chain management in pork and poultry supply chains. Proceedings of the 8th International Conference on Management in AgriFood Chains and Networks, 28th-30th of May 2008, Ede, the Netherlands. [published on CD]

Raab, V. & J. Kreyenschmidt (2008):
Requirements for the effective implementation of innovative tools for temperature monitoring supporting cold chain management in poultry supply chains. In: Kreyenschmidt, J., Proceedings of the 3rd International Workshop “Cold Chain-Management”, 2nd-3rd of June 2008, Bonn, pp. 259-264

2007

Kreyenschmidt, J.; Aabo, S.; Bruckner, S.; Christensen, B.B.; Gkisakis, V.; Hansen, T.B.; Kampmann, Y.; Lettmann, T.; Raab, V.; van Beek, P. & B. Petersen (2007):
Development of a „Decision Support Tool“ (DST) for the pork supply chain. Paper and Poster “5th International Conference on Predictive Modelling in Foods”, 16th-19th of September 2007, Athens, pp. 519-522

Kreyenschmidt, J.; Aabo, S.; Christensen, B.B.; Hansen, T.B.; Kampmann, Y.; Bruckner, S.; Raab, V.; Lettmann, T.; van Beek, P. & B. Petersen (2007):
Innovative Systems in the field of food quality and safety (INQAS). PromSTAP. Proceedings of the 2nd Annual Congress “Promoting the table to stable approach”, 4th-5th of October 2007, Vidin, Bulgaria

2006

Kreyenschmidt, J. & B. Petersen (2006):
Intelligent packaging- and storage systems Monitoring food quality and safety Temperature Management Consumer protection Shelf life modeling Cold Chain-Management Proceedings 2nd international Workshop Cold Chain-Management, University Bonn 8-9 May 2006.

Kreyenschmidt, J. & B. Petersen (2006):
Cold Chain-Management. Proceedings of the 2nd international Workshop Cold Chain Management. University Bonn, 2006

Kreyenschmidt, J.; S. Aabo; P. van Beek; B. Christensen; I. Kostov; T. Lettmann; B. Petersen; R. Stamminger (2006):
Development of a “Decision Support Tool” using minced pork meat as an model
In: Cold Chain-Management. Proceedings of the 2nd international Workshop Cold Chain Management. University Bonn, 2006

Kreyenschmidt, J.; S. Aabo; P. van Beek; B. Christensen; I. Kostov; T. Lettmann; B. Petersen; R. Stamminger (2006):
Innovative Systems in the field of food quality and safety:
In: Proceedings of the 1st Annual Congress “Promoting the table to stable approach”. Genua, 2006

2004

Kreyenschmidt, J. (2004):
Wissenschaftspreis 2003 „Modellierung des Frischeverlustes von Fleisch sowie des Entfärbeprozesses von Temperatur-Zeit-Integratoren“, Stockmeyer report1/2004, 1-2

2003

Kreyenschmidt, J., Peters, N., Petersen, B. & B. Kunz (2003):
Weiterentwicklung von Methoden zur Überprüfung der Einhaltung der Kühlkette bei frischen Lebensmitteln.Landwirtschaftliche Fakultät der Universität Bonn, Schriftenreihe des Lehr- und Forschungsschwerpunktes USL, 107, 64 Seiten.

Kreyenschmidt, J., Peters, N., Petersen, B. & B. Kunz (2003):
Erprobung eines Temperatur-Zeit-Indikators im Rahmen von HACCP-Konzepten bei der Verpackung, Lagerung und dem Transport von Frischprodukten. 
Landwirtschaftliche Fakultät der Universität Bonn, Schriftenreihe des Lehr- und Forschungsschwerpunktes USL, 106, 115 Seiten.

Petersen, B. & J. Kreyenschmidt (2003):
Voraussetzung für den Einsatz von Zeit-Temperatur-Integratoren für die produktbegleitende Temperaturüberwachung von Frischfleisch. 
In: Pastors, P./ FriLLOG (Hrsg.): Tagungshandbuch Frische und Logistik zur 5. Frische-Logistik Tagung., Okt. 2003, Rothenburg a. d. Fulda

2002

Kreyenschmidt, J.; Petersen, B.; Haarer, D.; Reichstein, W. & Y. Eichen (2002)
TTI: Produktbegleitende Frischeüberwachung über intelligente Verpackung. Tagungshandbuch Frische und Logistik zur 1.Frische-Logistik Tagung. Hrsg.: P.Pastor/FriLLOG, 03.07.2002, Duisburg, 401-414.

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